Hartelijk welkom!

Hallo energieke ondernemers, 

ruim 20 jaar heb ik als management- en directie assistente gewerkt bij een aantal MKB bedrijven die zich ook met internationaal ondernemen bezig hielden. Voor alle managers en directie leden die ik ondersteund heb gold hetzelfde, hun bordje lag té vol en ze hadden te weinig tijd om alle zaken te behappen.

Vanaf januari heb ik zelf mijn eigen onderneming, veel van die zaken liggen nu ineens ook op mijn bord. Gelukkig is gestructureerd werken een soort van tweede natuur voor mij en heb ik de nodige discipline om zaken goed te organiseren, maar ik begrijp nu nog beter hoe lastig het is om niet overspoeld te raken door allerlei zaken.

Als ondernemer wil je toch gewoon bezig zijn met het verwezenlijken van je droom. De reden waarom je ooit je eigen bedrijf gestart bent, was toch om de vrijheid te verkrijgen om het op jouw eigen manier te doen, om jouw kennis te kunnen toepassen, meer inkomsten te genereren en jezelf uit te dagen en persoonlijk te ontwikkelen.

Of herken je jezelf inmiddels meer in een situatie waarin de balans tussen werk en privé enigszins zoek is omdat je zoveel uren maakt? Tijd die opgeslokt wordt door continue nieuwe projecten, het vinden van nieuwe klanten en het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen. Maar ook allerlei randzaken waaraan tijd moet worden besteed; een overvolle e-mail box, het inplannen en bevestigen van afspraken met klanten/leveranciers, je facturatie, het nabellen van openstaande posten en de voorbereiding van een presentatie die je binnenkort moet geven.

Ben je vooral bezig met ad hoc zaken en kost het je veel tijd en moeite om voor morgen nog alles op tijd geregeld te krijgen? Dan werk je meer ‘in’ je bedrijf, dan ‘aan’ je bedrijf.

Je bent te veel bezig met uitvoerende en operationele taken en ik durf je dan ook op een briefje te geven dat je bedrijf hierdoor NIET gaat groeien. doe-wat-je-leuk-vindt-e1417985812417-300x287

Om je bedrijf te managen zul je moeten gaan werken aan continuïteit en dat betekent, vooruit kijken en vooruit werken. Dat betekent ook het uit handen geven van taken aan iemand anders, maar ook weten wélke taken je dan gaat uitbesteden. Constructief werken doe je door gebruik te maken van procedures en werkbeschrijvingen, het éénmalig goed inrichten van processen of eventueel automatiseren van activiteiten.

Ontwikkelingen gaan verder en als ondernemer wil je toch niet achterblijven? 

De komende tijd ga ik je in mijn rubriek ‘Nieuws’ meenemen in allerlei situaties waar jij als ondernemer mee te maken hebt, situaties die voor jou herkenbaar zijn en waarbij ik je middels adviezen en tips op ideeën ga brengen om zaken beter te organiseren of in te richten.

Als persoonlijk en virtueel assistente kan ik je daarbij helpen, zodat we samen kunnen werken aan de groei en het succes van jouw organisatie.

Welkom op mijn website, ik wens je alvast veel leesplezier en inspiratie toe!

Hartelijke groet,

Nicole  

 

Vorige Pagina