Hoe staat het met jou ‘to don’t’ lijstje?

Hallo, 

Ik ben heel benieuwd of jullie mijn advies van 2 weken geleden hebben uitgeprobeerd en ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar de resultaten van jullie To don’t lijstjes.

Staan er toch wel heel veel taken in groep 1, 2 en 3 waarmee je veel tijd kwijt bent en waarvan je best wat zaken zou kunnen uitbesteden?

Groep 1: Taken die je moeite kosten om eraan te beginnen, je stelt ze telkens weer uit.

Groep 2: Taken die simpelweg moeten gebeuren om je bedrijf draaiende te houden

Groep 3: Ideeën waarmee je wilt gaan starten, maar die je veel tijd kosten om zaken uit te zoeken.

En hoe staat het met groep 4, hoeveel tijd heb je hier de afgelopen dagen concreet aan kunnen besteden? Te weinig naar je zin? Je zou toch veel meer tijd en energie willen investeren in groep 4, omdat voor deze taken jouw specifieke kennis en expertise nodig is, maar meer nog omdat hier jouw kracht en jouw passie liggen, de reden waarom je voor jezelf bent begonnen…

Groei en meer zakelijk succes betekent dat je afscheid zult moeten nemen van de taken die je in groep 1, 2 en 3 genoteerd hebt. Uitbesteden dus! En hiervoor moet je in actie komen.

Maar diep van binnen ben je nog niet overtuigd en zijn er nog veel vragen en onzekerheden:

1: Het gaat je veel geld kosten.

Nou nee, met de expertise en kennis die jij hebt op jouw gebied, ligt jouw uurloon veelal hoger dan het gemiddelde uurloon van een VA. Tel uit je winst… de uren die een VA voor je bespaart door werkzaamheden van je over te nemen uit groep 1,2 of 3, kun jij besteden aan groep 4. Dit levert je niet alleen financiële voordelen op, je bent ook nog eens bezig met jouw kennis en expertise, jouw passie. Hier was het je allemaal om te doen!

 

2: Je vindt het moeilijk om taken los te laten, je wilt zelf de controle houden.

Daar kan ik me best iets bij voorstellen, anderzijds, als je een bedrijf of afdeling wilt laten groeien, komt er een moment dat je niet meer alles alleen kunt. Je zult de keuze moeten maken, blijf ik op dit niveau hangen? Meer uren heb je niet in de week dus meer werk kun je niet aan als je alles zelf wilt doen.

Of wil je juist vooruit met je bedrijf? Wil je groeien? Dan zul je een team om je heen moeten opbouwen. Een team van mensen met hun eigen expertise, aan wie jij met een gerust hart je taken kunt uitbesteden. Een VA is één van die mensen in jouw team. Start met het uitbesteden van kleine opdrachten en projectjes, hiermee hou je het risico klein en de kosten beperkt, bovendien spreken we altijd een proefperiode af van 3 maanden en zul je gaan ervaren hoe het is om met iemand samen te werken en niet meer alles alleen te hoeven doen. 

Vertrouw erop dat ik als VA mijn eigen expertise en verantwoordelijkheid heb. Laat je verassen door mijn geleverde kwaliteit en de snelheid waarmee jouw opdrachten worden afgehandeld.

Daarmee kun jij heel snel extra tijd creëren voor jouw doel; zoveel mogelijk tijd en energie besteden aan groep 4;

Waarom?balans-secretary-sql

Nou, omdat jij dan bezig bent met jouw expertise, door deze werkzaamheden raak jij in een flow, voel je je goed, sta je in je kracht, je voert werkzaamheden uit die voor jou van waarde zijn waardoor je productiviteit stijgt. Je krijgt energie, een boost, je laadt jezelf continue op en ervaart minder stress. Elke dag weer opnieuw….

Hartelijke groet,

Nicole 

 

 

 

Meer inspiratie nodig wat een VA allemaal voor je kan doen? Download gerust mijn gratis check lijst en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, waarin ik je regelmatig op de hoogte houdt van handige tips en tools.

Vorige Pagina