Wat is jouw uurloon?

Hallo, 

weet jij als ondernemer wat jouw uurloon is? Misschien vind je het een rare vraag, maar in de praktijk blijkt, dat veel ondernemers geen flauw idee hebben. Je leidt een bedrijf waarvan je precies weet wat er elke maand binnenkomt en wat er uitgaat, maar je hebt geen idee wat je eigen uurloon is, waarmee ik dan het bedrag bedoel waarbij alle sociale lasten, autokosten, reis- en verblijfskosten, kantoorkosten, abonnementen en kosten voor trainingen en opleidingen worden doorgerekend. geld

Voor elke ondernemer een aanrader om dit, al is het maar globaal, uit te rekenen. Ken je jouw uurloon niet, dan kan dit leiden tot rare beslissingen. Je rijdt bijvoorbeeld via Zwolle naar Utrecht omdat daar een pakketje met spoed moet worden afgeleverd, je bent nu toch al onderweg en dat spaart mooi de kosten voor een koerier. De extra 1,5 uur die je onderweg bent, kost je misschien wel het dubbele van wat je denkt te besparen als je jouw uurloon niet weet. Geen ramp voor een keer, maar hoeveel van dit soort beslissingen maak je op jaarbasis?

Veel ondernemers hebben de gedachte dat hun uren gratis zijn. Taken uitbesteden kost geld, dat is meteen duidelijk, dus doen ze die ene klus zelf nog even in de avonduren of in het weekend, om ‘snel wat geld te verdienen’. Prima, maar de vraag is natuurlijk wel of jij je tijd daarmee investeert in zaken die voor jou het grootste rendement opleveren.

Op het moment dat je je bewust wordt van jouw uurloon, komt het uitbesteden van taken ineens in een heel ander daglicht te staan. 

Als daar dan ook nog eens taken bij zitten die je zelf niet zo leuk vindt om te doen, maak je gelijk tijd en energie vrij voor dingen waar je nu waarschijnlijk niet eens aan toekomt, zaken die voor jou een groter rendement opleveren waardoor je de volgende keer besluit om toch de koerier dat pakketje te laten bezorgen, in plaats van zelf via Zwolle te rijden.

Binnen elke organisatie zijn dagelijks taken te doen, waarbij het onnodig en te duur is dat jij ze zelf doet. Wees je hier eens een aantal dagen van bewust en maak voor jezelf een ‘To don’t lijstje’ waarover ik al eerder een nieuwsbrief schreef.

Taken uitbesteden doe je heel flexibel in samenwerking met een virtueel assistente, waarbij jij zelf bepaalt welke taken je uitbesteedt en waarbij een VA precies het aantal uren voor je werkt waar jij behoefte aan hebt. Win-win lijkt me!

Hartelijke groet,

Nicole 

Vorige Pagina