Webinar organiseren? Kwestie van doen!

Webinar organiseren? Kwestie van doen! webinar-photo

Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van het geven van een webinar.

Maar wat is nu precies een webinar?

Een webinar of een online seminar is een lezing of presentatie waarbij kennisoverdracht plaatsvindt via het internet en daarom bijzonder geschikt om grote groepen deelnemers tegelijk te bedienen, zonder dat men zich hoeft te verplaatsen.

Deelnemers volgen de lezing of presentatie rechtstreeks via hun eigen computer waarbij zij degene die de presentatie geeft, kunnen zien en horen. De presentator maakt gebruik van een webcam en microfoon. Deelnemers zien en horen alleen de presentator en niet elkaar.  

Een webinar is zeker geen eenrichtingsverkeer. Door middel van vraag- en antwoordsessies kunnen deelnemers participeren, waardoor een webinar interactief wordt.

Kennis delen zonder reistijd….

De waarde van webinars als manier van kennisdeling is gigantisch. Het is een prachtige manier om kennis te delen met bestaande klanten, cursisten, collega’s of potentiële contacten. En hoewel er wat organisatie bij komt kijken, is het uiteindelijk gewoon een kwestie van doen. Bovendien kan een virtueel assistente je bij de organisatie van een webinar heel wat taken uit handen nemen, zodat jij je alleen hoeft te concentreren op het geven van jouw presentatie.

Gaandeweg zul je ontdekken wat werkt voor jouw boodschap en jouw doelgroep, waarna je op zoek kunt gaan naar nieuwe formats en nieuwe invullingen. Door die te blijven verbeteren, kun je webinars bieden die minstens zo effectief en voor deelnemers ook minstens zo leuk zijn als wanneer je met 50 mensen in een zaal zou zitten. Maar dan zonder reistijd…

Overweeg jij een webinar te organiseren, maar houdt de techniek of de organisatie ervan je tegen? Graag maak ik vrijblijvend een afspraak met je om te bespreken hoe ik je als virtueel assistente hierbij kan helpen.

Hartelijke groet,

Nicole

Vorige Pagina